Χαλκίδα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Α Ανακρίτριας Χαλκίδας και τις Εισαγγελέως οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Οι δύο άνδρες, 32 και 34 ετών οδηγήθηκαν όπως δημοσίευσε το eviathema.gr, νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, ενώπιον της Α Ανακρίτριας ώστε να απολογηθούν.

Η διαδικασία κράτησε έως αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, αφού προηγήθηκε προφορική μετάφραση των επισήμων εγγράφων που απέστειλαν οι Αμερικανικές Αρχές στις Ελληνικές Αρχές, ενώ όπως δήλωσαν στο eviathema.gr, οι δύο συνήγοροι των κατηγορουμένων Θανάσης Τάρτης και Ολυμπία Βλασοπούλου, προχώρησαν σε γραπτές ενστάσεις λόγω προχειρότητας.

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ μετά σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι…

Χαλκίδα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Πως έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι είχαν στείλει δέματα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Κροατία, Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία. 

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021 όταν έφτασαν στο Σικάγο δέματα από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδας. Οι αμερικανικές τελωνειακές Αρχές άνοιξαν δύο από αυτά και εντόπισαν μέσα ναρκωτικά. Πριν από λίγες ημέρες, στις Αρχές Απριλίου, κατασχέθηκαν στο Σικάγο άλλα τρία δέματα – που επίσης ταχυδρομήθηκαν από την Χαλκίδα – τα οποία περιείχαν αναβολικά, ecstasy και μισό κιλό κεταμίνη.

Οι Αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 19/04 στη Χαλκίδα, συνελήφθησαν δύο μέλη  του κυκλώματος, ενώ συνελήφθησαν δύο μέλη αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένα.

Δείτε αποκλειστικά πλάνα του eviathema.gr από την μεταφορά τους στο Δικαστικό Μέγαρο

Σχετικά